Osteopati

Osteopati


Osteopati fokuserer på helheten 

Osteopati baserer seg på medisinske fag som anatomi, fysiologi, biomekanikk og sykdomslære og bruker symptomene som en pekepinn for å finne årsaken til pasientens plager, sammen med en grundig undersøkelse av hele kroppen.Behandlingen tilpasses den enkelte pasient, og består i alt fra lette tøyninger av muskulatur, til teknikker for å mobilisere / manipulere ledd på lik linje med naprapater / kiropraktorer. Behandlingen er skånsom, og kan tilrettelegges for pasienter i alle aldre.

Hva behandles?

Osteopaten er ekspert på å behandle smerter og plager i muskel- og skjelettsystemet.I tillegg kan osteopaten behandle hodepine, migrene, svimmelhet og plager relatert til fordøyelsesproblemer, menstruasjon og graviditet. Osteopatisk behandling har også gode resultater ved behandling av for eksempel, lumbago, isjias, thoracic outlet syndrome, ”stressnakke” og whiplash.

Pasienter oppsøker osteopat for en rekke plager:Smerter i albue / hånd for eksempel ”tennis- / golfalbue”

Plager i brystrygg

Hoftesmerter

Kroniske smertetilstander

Bekkenløsning / -låsning Ofte i forbindelse med graviditet

Skulder- / nakke- / hals- og / eller hodesmerter

Korsrygg- / bekkenplager

Smerter i kne / ankel / fot

Kjeveproblematikk bl.a. klikking, smerter, redusert åpning

Stramhet i arr etter operasjoner

Plager som følge av sykdom

Funksjonelle mage- / tarmplager

Følelse av stramhet i muskulatur

Hva skjer hos osteopaten?Ved den første konsultasjonen hos osteopaten vil det bli tatt en grundig sykehistorie slik at osteopaten kan danne seg et bilde av hvordan det aktuelle problemet kan ha en evt sammenheng med tidligere hendelser/sykdom. 


Før behandlingen utfører osteopaten visse tester for å være sikker på at pasienten kan behandles med osteopati, og ikke må henvises til lege for videre utredning.


Deretter vil osteopaten undersøke hele kroppen for å prøve å avdekke årsaken til det aktuelle problemet. Dette kan ofte være helt andre områder i kroppen enn der smertene befinner seg.


Ved endt konsultasjon vil osteopat og pasient sammen beslutte et behandlingsforløp som gjør at pasienten kan komme tilbake til normal aktivitet så fort som mulig.

Norsk osteopatforbund
Vår osteopat er medlem av Norsk Osteopatforbund (NOF).


Dette betyr at de har godkjent utdanning og holder seg faglig oppdatert slik forbundet krever fra sine medlemmer. På denne måten sikres pasientene en faglig sterk og kompentent osteopat, og at de mottar en behandling som følger NOF sine yrkesetiske rettningslinjer og helsepersonelloven.


Du kan lese mer on Norsk Osteopatforbund her.


Åpningstider

Bestil time med online booking-system

Mandag - torsdag: 09:00-17:00


Fredager 09 - 15:00

Timer utover disse tidene kan avtales på telefon eller e-post.

Følg oss

Foto av:


Kjell-Olav Bræin Trosdahl og Nathalie Zwaneveld