OSTEOPATI

KroppsVerket as

KroppsVerket behandler en rekke

muskel- og skjelettlidelser. Både akutte og kroniske. Ta kontakt og finn ut av hva vi kan gjøre for dine plager.


kiropraktikk - osteopati

massasjeterapi - idrettsmassasje -

svangerskapsmassasje

bedriftsmassasje - gavekort

Osteopati

.

Hva skjer hos osteopaten?


Ved den første konsultasjonen hos osteopaten vil det bli tatt en grundig sykehistorie slik at osteopaten kan danne seg et bilde av hvordan det aktuelle problemet kan ha en evt sammenheng med tidligere hendelser / sykdom. Osteopaten vil deretter utføre visse tester for å være sikker på at pasienten kan behandles med osteopati, og ikke må henvises til lege for videre utredning.


Deretter vil osteopaten undersøke hele kroppen for å prøve å avdekke årsaken(-e) til det aktuelle problemet. Dette kan ofte være helt andre områder i kroppen enn der smertene befinner seg, men dette kan variere fra pasient til pasient.


Ved endt konsultasjon vil osteopat og pasient sammen beslutte et behandlingsløp slik at pasienten kommer tilbake til normal aktivitet så fort som mulig.Norsk osteopatforbund

Vår osteopat  er medlem av Norsk Osteopatforbund (NOF). Dette betyr at han har godkjent utdanning og holder seg faglig oppdatert slik forbundet krever fra sine medlemmer. På denne måten sikres pasientene en faglig sterk og kompentent osteopat, og at de mottar en behandling som følger NOF sine yrkesetiske rettningslinjer og helsepersonelloven.


Du kan lese mer on Norsk osteopatforbund her.Osteopatiens historie


Osteopatien ble grunnlagt av Dr. Andrew Taylor Still (1828-1917) i USA mot slutten av 1800-tallet. Etter at han mistet sin kone, tre barn og ett adoptivbarn som følge av meningitt i 1864, mente Dr. Still at ”dagens” medisin gjorde mer skade enn nytte, og ville derfor finne en bedre måte å helbrede syke mennesker på. Han fremsatte sine første osteopatiske teorier allerede i 1874, og grunnla den første osteopatiske skolen i Kirksville i 1892. Osteopatien kom til Norge med Siri Aaneland i 1904 etter at hun fullførte studiet på ”American school of osteopathy” med Dr. Still som en av sine forelesere. Hennes nevø, Knut Aaneland, avla eksamen i 1930 ved samme skole, og praktiserte osteopati i Kristiansand frem til 1999, da han var 95 år gammel.

I motsetning til andre manuelle behandlingsformer så er ikke osteopatiens hovedmål å behandle symptomene som pasienten presenterer. Vi bruker i stedet symptomene som en pekepinn for å finne årsakene til pasientens plager, sammen med en grundig undersøkelse av hele kroppen.

Osteopati baserer seg på medisinske fag som anatomi, fysiologi, biomekanikk og sykdomslære

Osteopaten har mange innfallsvinkler for å behandle plagene pasienten presenterer. Behandlingen tilpasses den enkelte pasient, og består i alt fra lette tøyninger av muskulatur, til teknikker for å mobilisere / manipulere ledd på lik linje med naprapater / kiropraktorer. Behandlingen er skånsom, og kan tilpasses pasienter i alle aldre.Hva behandles?


Osteopaten er ekspert på å behandle smerter og plager i muskel- og skjelettsystemet.


I tillegg kan osteopaten behandle hodepine, migrene, svimmelhet og plager relatert til fordøyelsesproblemer, menstruasjon og graviditet. Osteopatisk behandling har også gode resultater ved behandling av, for eksempel, lumbago, isjias, thoracic outlet syndrome, ”stressnakke” og whiplash. Pasienter oppsøker også osteopat for å få behandlet:


 • Smerter i albue / hånd – (for eksempel ”tennis- / golfalbue”)


 • Skulder- / nakke- / hals- og/eller hodesmerter


 • Kjeveproblematikk (bl.a. klikking, smerter, redusert åpning)


 • Plager i brystrygg


 • Korsrygg- / bekkenplager


 • Bekkenløsning / -låsning (Ofte i forbindelse med graviditet)


 • Hoftesmerter


 • Smerter i kne / ankel / fot


 • Funksjonelle mage- / tarmplager


 • Kroniske smertetilstander


 • Stramhet i arr etter operasjoner


 • Følelse av stramhet i muskulatur


 • Plager som følge av sykdom

kiropraktor, massasje, osteopati, trykkbølgebehandling, dry needling, idrettsmassasje, svangerskapsmassasje, bedriftsmassasje

Oslo Grünerløkka Rodeløkka Carl Berner

Copyright © All Rights Reserved